Megnyitották az őszi szezont a Balatonnál

2015. október 06. 11:57

Szeptemberben is még kifejezetten nyári idő volt a Balatonnál, így csak októberben tudták megnyitni az újabb, őszi-téli szezont azok a borászok, szállásadók és éttermesek, akik egész évben nyitva tartanak Badacsonyban és Szigligeten.

2015. október 06. 11:57

A badacsonyi strandon vasárnap asztalt, székeket és hordókat tettek a vízbe és így kínáltak friss mustot, murcit, borokat, sült fogast és pár őszi ízelítőt a Balatoni Kör tagjai és vendégeik. A kezdődő őszre utalva esernyőkkel, gumicsizmában érkeztek, de pólóban, rövidnadrágban, mert még nyáriasan sütött a nap. 

 
Hagyományteremtő gesztusként kihozták a terített asztalt a Balatonból, mivel mostantól már nem annyira a víz vagy a fürdés miatt jönnek ide a vendégek. A nyári tömegturizmushoz képest jelentős előnye az őszi-tavaszi időszaknak, hogy ilyenkor a minőségi turizmusra és gasztronómiára kerül át a hangsúly, annál is inkább, mert többnyire a legnívósabb helyek tartanak egész évben nyitva. 
 
Akciójukkal arra hívták fel a figyelmet, hogy akár esik, akár fúj a szél vagy süt a nap, a Balatonnál minden időben várnak mindenkit az őszi-téli időszakban is azok a pincészetek és éttermek, melyek gasztro- és programkínálata ilyenkor sem kevésbé színes és izgalmas mint nyáron.
Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik