Északon már lázadnak a VAR ellen: a klubok megszüntetnék – itthon újabb sportágban vezetik be

Norvégiában komoly ellenállásba ütközik a technológia használata.

Kovács Antal sommelier és a soproni borász, Ráspi Fertőrákos dűlőiben barangoltak, hogy beleszagoljanak a különböző szőlőkbe. Volt, amelyik fémes szagú volt, és volt, amely a Ráspié.
„Tiszta hülye ez a Ráspi” — mondja maga Ráspi Kovács Antal sommelier borkereskedésének videójában, amit Fertőrákos dűlőiben forgattak. A borkereskedőt a soproni borász azért hívta el a szőlőbe, hogy mutasson neki pár dolgot. Először megszagoltatta vele a nagyüzemi technológiával művelt ültetvény és a sajátja közötti különbséget: a két szakember az elsőt fémesnek, a másikat füvesnek, mező- és növényillatúnak vélte.
A saját organikusan művelt szőlőjének természetességét Ráspi szerint az bizonyítja, hogy csipegetnek belőle az őzek, de nem csak a bogyókat, hanem a kocsányt is.