Erdélyi művészetek Budapesten

2015. október 15. 17:03

Koncertekkel, előadásokkal és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket az első alkalommal megszervezett Erdélyi Művészek Hete nyilvános budapesti programjai csütörtökön és szombaton.

2015. október 15. 17:03

Az Erdélyi Művészek Hete szervezőinek közleménye szerint csütörtökön 18 órától Józsa Judit szobrászművész tart rendhagyó történelemórát és tárlatvezetést a kizárólag erre az alkalomra összeállított kiállításán a Magyarság Házában. Ezt követően pedig Keresztes Ildikó koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, az eseményen köszöntőt mond Brendus Réka, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának főosztályvezetője, a programsorozat fővédnöke. Október 17-én, szombaton a Marczibányi Téri Művelődési Központban mutatkozik be a kilencéves zongorista tehetség, Struczuj Evelin Zsuzsa, a Transilvanum Alapítvány nehéz sorsú fiatalokat segítő mecénás programjának támogatottja. 

 
Az szatmárnémeti ifjú tehetség után Sabau-Trifu Cristina képzőművész tart előadást a világ számos táján készített alkotásairól és a szakrális művészetről. Az est lezárásaképpen a Franciaországban élő neves zongoraművész, Horváth Izabella ad hangversenyt Koppándi Jenővel, a Nemzeti Filharmonikusok szólóhegedűsével közösen. A programsorozat részeként a Nemzeti Színház határon túli produkciókat felvonultató programjának vendégelőadójaként a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata vehette át a vasárnap a Transilvanum Alapítvány Erdélyi Közösségi Élet Kiválósága elnevezésű díját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!