Kiváló volt idén a Balaton vize

2015. szeptember 29. 15:03

Kiváló volt idén a Balaton vízminősége, szép a strandok gyepe. A Balatoni Szövetség szerint teendő leginkább az akadálymentesítésben akad még.

2015. szeptember 29. 15:03

Kiváló volt idén a Balaton vízminősége, szép a strandok gyepe, s leginkább az akadálymentesítésben van még teendő – hangzott el a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő verseny hétfői zárórendezvényén Balatonfüreden. Balassa Balázs, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke önkormányzati vezetőknek és üzemeltetőknek összegezte a minősítés során szerzett tapasztalatokat.

 
Megállapították, hogy a vízfelület egy strand kivételével mindenütt tiszta volt, sok helyen működtettek értékmegőrzőket, alakítottak ki árnyékolókat a játszótereken. A BSZ elnökének közlése szerint a bírálóbizottságot meglepte, hogy a déli parti szabadstrandok szolgáltatási színvonala több esetben is elérte a fizetős strandokét. Kifogásolták ugyanakkor, hogy a vizesblokkokban több helyen hiányzott a papír vagy a kéztörlő. Akadt, ahol a mozgáskorlátozottaknak kialakított illemhelyek, pelenkázók zárva voltak. 
 
Fadgyas Erzsébet, a minősítésben részt vevő Somogy megyei tisztifőorvos jelezte, hogy a dél-balatoni standoknak csak a 30 százaléka mondható akadálymentesítettnek Tájékoztatása szerint az idén a Balaton vízminősége mindenhol kiválónak bizonyult, sem szennyezés, sem algaszaporulat nem fordult elő.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik