Így égett porrá a csallóközi magyar műemlék (VIDEÓ)
Hatalmas lángokkal égett a nagymegyeri hengermalom.
Traminiből készül, két hétig erjesztik héjon, és majd meglátják, mi lesz belőle: Pálffy Attila posztolt egy videót az Instagramra az erjedő narancsborukról, mi pedig rákérdeztünk nála, mi is ez.
„#orangewine #tramini #spontaneousfermentation #harvest #autumn #wine #hungarywine #kalibasin #koveskal #palffy #palffypince #vineyards #winestagram #instahun #mik” — ezekkel a címkékkel publikált egy gyors videót a köveskáli Pálffy Pince borásza, Pálffy Attila az Instagramra. A Mandiner felhívta a borászt, meséljen kicsit a narancsborukról.
A narancsbor kísérleti tétel a pincénél, tudtuk meg: tavaly juhfarkból készült, idén traminiből, jórészt észak-olasz, szlovén és a Somlói Apátsági Pince narancsborainak hatására. A bioboros körökben egyre divatosabb narancsbor neve ellenére nem narancsból készül, hanem egy olyan fehérbor-készítési eljárás, ami a vörösborén alapszik: a fehér szőlőfajtákat hetekig-hónapokig erjesztik héjon, ez adja a narancsos színt.
Pálffy Attila elmondta, nem tudják még, lesz-e belőle önálló tétel, ha szépen sikerül, valószínűleg igen, de ez sem biztos, lehet, elházasítják.