Tényleg a megöregedett Kispálékkal kell eladni a Fishing on Orfűt?

2015. június 19. 11:25

A Fishing on Orfű nulladik napját jól eladták a Kispál és a Borz feloszlás utáni visszatérés-koncertjével, ami azért mégiscsak csalódás volt. Az idén nyolcéves fesztivál a Pécs környéki szubkulturális-családias buliból tömegrendezvénnyé nőtte ki magát. Szakállas Lovasi, tóátugrás, buli 16 fokban az orfűi tónál.

2015. június 19. 11:25
Bakó Beáta
Szerdától szombatig tart Pécs mellett a Fishing on Orfű fesztivál, ami arról nevezetes, hogy 2014-től 2016-ig a feloszlott Kispál és a Borz ad koncertet a nulladik napokon – a fesztivált Lovasi András szervezi, aki szakállt növesztett és próbált poénkodni azon, hogy öregszenek, a koncert azonban így is elég laposra sikerült. A fesztivál egyébként úgy tűnik – Lovasi üzleti húzása ide vagy oda – Kispál-koncert nélkül is megáll a lábán: a jegyek már május elején elfogytak, bár last minute végül mégis elérhetővé tettek még háromszáz támogatói jegyet, mivel az OTP az utolsó pillanatban lemondta a szponzorálást – ennek köszönhetően kapta a nagyszínpad a „Boldogság, te kurva” nevet.
 
A Fishinget nyolcadik éve szervezik meg a Pécs melletti Orfűn a Mecsekben: egyik főszervezője Lovasi András, a fesztivál nevét is egy Kiscsillag-szám ihlette. Miután Lovasi híresebbik zenekara, a Kispál és a Borz 2010-ben feloszlott, 2013-ban mégis bejelentették, hogy csinálnak egy hároméves nagy visszatérést 2014-2016-ig évente egy koncert keretében, és kronologikusan végigjátsszák három korszakuk legjobb számait. És persze hol máshol tennék ezt meg, mint minden évben a Fishing on Orfű nulladik napján.
 
A tavalyi visszatérés-koncerthez nem volt szerencsém, de bár ne lett volna az ideihez se. Vagy én öregedtem meg, vagy Kispálék (vagy is-is), de annak, aki a régi Kispál-koncertek hangulatára számított, elég kiábrándító volt a szakállt növesztett Lovasi „RNR Star Pécs” feliratú csillivilli, mainstreamebb-nem-is-lehetne pólóban, amint próbál viccelődni azon, hogy bizony öregszenek... A kezdeti pörgés után kicsit leült a koncert, ezt azzal indokolta Lovasi a színpadról, hogy ebben a korszakban a jó számok mind lassúak – be is dobták néha a Kicsit szomorkás punkosított verzióját, hogy felrázzák a közönséget. Alapvetően ha egy füstös kocsmában nyomják le ezt a koncertet, az kifejezetten tetszett volna, de egy fesztivál nagyszínpadán valahogy nem olyan jól jött ki – nekem. Persze Lovasinak biztos, hiszen a nulladik napra kábé fele ennyi jegyet adtak volna el, ha nincs Kispál koncert.
 
A Fishing egyébként sokat fejlődött az elmúlt évek alatt. Bár vizesblokk még mindig nincs elég, de legalább lehet normális kaját kapni normális áron, a borfaluban pedig literes üvegben sétálófröccsöt vehetnek azok, akik nem akarnak minden körért sorban állni. Akik pedig a környezetet akarják védeni, kétszáz forintért kapnak egy bugyikék, fogmosópohárra emlékeztető fishinges poharat és abból ihatják a sört. Az idei év újítása a víziszínpad, ahol akusztikus minikoncertekkel örvendeztetik a közönséget, akik sajnos idén nem gumimatracon strandolnak, hanem pulóverben fagyoskodnak tizenöt fokban a szeles tóparton – a hagyományos tóátugrást azért megpróbálta idén is Rátgéber László és dr. Máriás.

 

A Fishing tanulsága mindenesetre az, hogy a Kispál és a Borzot „visszatérés-turnéstul” érdemesebb elengedni, szóval jövőre nem a nulladik napra megyek ki – ha kimegyek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2015. június 21. 00:04
Ahogy a többi beszámolót is olvasom, volt ott 10 ezer tomboló ember, meg a Bakó Bea.
kardosdoktor
2015. június 20. 14:06
Sic transit gloria mundi.
yanoo
2015. június 19. 17:26
A magyar fesztiválokon mindig mindenhol ugyanazok a bandák lépnek fel, esetleg headliner-ként bedobva egy nagy nevet.Talán először van kivétel, a Rockmaraton, ami már európai szemmel is tisztességes felhozatallal lepi meg a kilátogatókat idén.Még én is elgondolkodtam rajta,de azt hiszem, én maradok a már évek óta bevált csehországi bulival, mert ugyan most jobb bandák lesznek nálunk, de a cseheknél kivonul vagy ötven sörgyár a termékeivel és falusi arany ászok áron méri a világbajnok nedüket.Ezzel a 600 ft-os vizes arany ászok nem versenyképes:)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!