A Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének díját már elnyerte a Saul fia

2015. május 23. 18:07

A Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját nyerte el a 68. cannes-i filmfesztiválon Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia.

2015. május 23. 18:07

Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia nyerte el a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 68. cannes-i filmfesztiválon. A világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjére akkreditált kritikusokból álló zsűri a hivatalos versenyprogramba meghívott 19 alkotás közül, de a nemzetközi zsűritől függetlenül választotta ki a szerintük legjobb filmet. 

Az auschwitzi koncentrációs táborban játszódó magyar versenyfilmek ítélt FIPRESCI-díjat szombaton, egy nappal a hivatalos díjkiosztó előtt adták át a cannes-i fesztiválpalota egyik különtermében. 

A világ több száz filmkritikusát tömörítő szervezet díjának sorsáról kilenctagú nemzetközi zsűri döntött, amelyben Mario Abbade Neto brazil elnök mellett Franciaország, India, Egyiptom, Dánia, Hongkong, Nagy-Britannia és Törökország vezető filmkritikusai foglaltak helyet.

Összesen 335 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. január 05. 22:59
Azért undorodnak sokan a holokuszt propagandától mert arra használják, hogy halomra gyilkolhassanak ártatlan embereket. Ennek véget kell vetni mert ma már nincs német náci veszély hanem zsidó náci veszély van. A zsidó nácik nagyon sok mindenben sokkal barbárabbak, sokkal kegyetlenebbek mint a német nácik voltak.
Mindjárt
2016. január 05. 22:59
A zsidó tanácsköztársaság vörös terror véget vetett a magyarok és a zsidók harmónikus eggyüttélésének. A magyar nemzeti írók beszámolói után itélve, ezek a zsidók nem régen jöttek hazánka és nem beilleszkedni hanem uralkodni akartak a magyarokon. A kapcsolatot örökre megmérgezték de még a német megzállás idején is nagyon sok magyar család ellenezte a nácik törekvéseit és hosszabb, rövidebb időre segített zsidóknak elbújni a német katonák élől. A mi családunkban a nácik és a kommunisták is megvetendő embereknek számítottak. A rákosi szörnyuralom nem változtatta meg szüleimet akik továbbra is minden emberben felebarátot láttak de
Mindjárt
2016. január 05. 22:59
A vörös terror gyilkosok zsidók az áldozatok pedig magyarok voltak. Ha még ezt is lehazudjátok akkor nektek egy szavatokat se lehet hinni.
Mindjárt
2016. január 05. 22:58
A legtöbb jogi rendszerben van a "clean hands", a tiszta kezek doktrínája ami azt jelenti, hogy ne legyen piszkos a keze, véres a keze annak aki másokat megvádol. A holokuszt ipar mindenkit megvádol, mindenki zsarol, mindenkin átgázol és ártatlan emberek, ártatlan gyerekek lemészárlását próbálja megvédeni, igazolni a holokuszt nevében. Azért van az, hogy különösen azok akik akár személyes tapasztalatból, öregebb rokonok történeteiből, nemzeti íróink leírásaiból ismerik azokat a borzalmakat amiket a zsidók elkövettek a magyarok ellen, azok azt mondják, hogy elég a holokusztozásból és inkább arról is beszéljünk, hogy ezek mit követtek el a magyarok ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!