Tizenkét ország színházát látja vendégül a Nemzeti

2015. február 25. 13:59

Idén második alkalommal rendezi meg a Nemzeti Színház április 14. és 28. között a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót, melyen idén Magyarország mellett Spanyolország, Franciaország, Svájc, Németország, Olaszország, Ukrajna, Oroszország, Románia, Dánia, Macedónia, Ausztria és Lengyelország vesz részt.

2015. február 25. 13:59

Sokszínű programmal, 13 ország 20 előadásával rendezi meg a Nemzeti Színház április 14. és 28. között a Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM), amelyen Matthias Langhoff, Toni Servillo, Luk Perceval, Emma Dante, Eugenio Barba és Viktor Rizsakov rendezése is látható lesz.

Az idén másodszor megtartott találkozó szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára elmondta: a múlt heti kormányülésen határoztak arról, hogy a következő három évben is megrendezik a találkozót, továbbra is 200 millió forintos kerettel.

Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója kiemelte, hogy a nemzetközi színházi találkozó fontos a szakma számára, de túl is mutat rajta: a MITEM-en meg fog férni egymással a moszkvai nemzeti színház és a Kijevből érkező Vlad Troickij-előadás.

A találkozón Spanyolország, Franciaország, Svájc, Németország, Olaszország, Ukrajna, Oroszország, Románia, Dánia, Macedónia, Ausztria és Lengyelország vesz részt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!