Díjat nyert a montreali fimfesztiválon A berni követ

2014. szeptember 02. 11:54

Tizenhárom év után újra magyar filmet díjaztak a Montreal World Film Festival keretében: Szász Attila filmje, A berni követ megkapta az elsőfilmes kategória Bronz Zenit díját.

2014. szeptember 02. 11:54

Bronz Zenit díjat nyert hétfőn a 38. Montreal World Film Festival elsőfilmes kategóriájában Szász Attila filmje, A berni követ. A díjat az alkotók nevében a montreali magyar tiszteletbeli konzul, Szentmihály Gyula vette át.

 Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján utoljára 13 évvel ezelőtt kapott magyar film díjat, akkor Sopsits Árpád Torzók című filmjét díjazták.

A berni magyar követség elleni 1958-as támadás eseményeit feldolgozó tévéfilmnek Montrealban volt a nemzetközi premierje, a három, közel teltházas vetítésen a rendező személyesen válaszolt a közönség kérdéseire – olvasható a film Facebook-oldalán.

A montreali filmfesztivál versenyprogramjában 37 nagyjátékfilm versenyzett, az elsőfilmek versenyében, ahol A berni követ díjat kapott, 18 film csapott össze. Összesen 74 ország 350 filmje került bemutatásra.

*

A berni követ a Film Positive Productions gyártásában, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült, producerei Lajos Tamás és Mink Tamás, forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András, zeneszerzője Parádi Gergely, vágója Hargittai László. A főbb szerepekben Kulka János, Szabó Kimmel Tamás, Kádas József, Lovas Rozi és Szikszai Rémusz látható.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!