Látszik, hogy Ukrajna egyre több képességgel rendelkezik az orosz kontroll alatt lévő célpontok elleni mélységi csapásokhoz

Moszkva esetében most már nem telik el hét, hogy ne érne el ukrán katonai drón az orosz fővárost vagy környékét.

Esküszöm, hogy nem a trendiség okán kezdtem el érdeklődni a borok iránt, hanem azért mert egyszerűen a szerelmese lettem.
„Időről időre trendi lesz bizonyos dolgok iránt érdeklődni. Régen például a konyha egy pici funkcionális helyiség volt a lakásban, ma már pedig a ház éke még akkor is, ha adott esetben a háziasszony fáradhatatlan a gyufát keresi, az amúgy totálisan automatizált konyhában. (nem vicc, volt olyan ismerősöm, akinek nem esett le, hogy az elektromos sütőhöz nem kell gyújtós) Szóval kitört a gasztroforradalom és menő lett az, ha tudsz főzni, ha szereted a konyhaművészeket és az is menő, ha pontosan tudod, hogy Irsai Olivér nem egy borász.
Esküszöm, hogy nem a trendiség okán kezdtem el érdeklődni a borok iránt, hanem azért mert egyszerűen a szerelmese lettem. Ehhez pedig bőven elegendő volt egy villányi hosszú hétvége úgy négy évvel ezelőtt, amikor Bock Józsi bácsi körbevezetett a pincészetében, amikor Maul Zsolti órákat mesélt arról, hogyan születnek meg az igazán jó borok (és a címke hátoldalán olvasható versek) és amikor Gere Andi a naplementében nemcsak a szőlő mögött rejlő kemény munkáról anekdotázott, hanem arról is, hogyan lehet ezt az isteni gyümölcsöt, nemcsak a jó borokhoz, hanem az ételekhez és még a szépségápoláshoz is felhasználni. Egyszó mint száz a villányi emberek levettek a lábamról. Szó szerint...:) (...)
Én a magam részéről nagyon örülök, hogy divat lett a magyar borvidékeket és borászokat ismerni és szeretni, hogy a gasztronómia szó hallattán ma már nemcsak a sznobizmus jut az emberek eszébe. Mert akiknek ezeket a finom borokat és ételeket köszönhetjük, azok igenis megérdemlik, hogy a figyelem középpontjában legyenek és menő legyen ismerni őket!:)”
Kövesse a Facebookon!