A beadvány felidézi, hogy a hatvanas évek végén magyar borászati szakemberek látogattak a Szovjetunióba, hogy az ún. folyamatos pezsgőgyártási technológiát megismerjék. 1979-ben a folyamatos pezsgőgyártási technológia egyik atyja, egy Bruszilovszki vezetéknevű borász Magyarországra jött és több pezsgőüzemet is meglátogatott, hogy hol tudnák a szovjet technológiát alkalmazni. A Royalsekt birtokában lévő, lapunknak meg nem küldött dokumentumok szerint a szovjet és magyar fél ekkoriban már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a szovjet pezsgőgyártási technológia átvételéről és a licensz részleteiről.
A nyolcvanas évek végére nyélbe is ütötte a két fél az üzletet. A Hosszúhegyi Mezőgazdasági Kombinát vásárolta meg a folyamatos pezsgőgyártási technológia licenszét, majd 1986. szeptember 9-én elindították a Trojka nevű pezsgő gyártását. A Royalsekt beadványa szerint a Trojka nevű pezsgő csak kísérleti pezsgő volt, azonban 1989-ben létrejött a Magyar-Szovjet Pezsgőgyártó Közös Vállalat, amely elkezdte gyártani szovjet technológiával és Szovjetszkoje Igrisztoje névvel vélhetően ugyanezt a pezsgőt. Ez a Magyar-Szovjet Pezsgőgyártó Közös Vállalat 1991-ben átalakult Igrisztoje Pezsgőgyártó Rt-vé, akik addig gyártották a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt, amíg a Royalsekt Zrt. jogelődjei meg nem szerezték annak gyártási licencét és a védjegyhasználati jogokat.
Olcsóbb az olcsónál is, Lenin-díj járt érte
A Royalsekt által oroszra keresztelt folyamatos pezsgőgyártási technológia egyik atyjáról, Bruszilovszki úrról sok dolgot nem találni az interneten, az általa kidolgozott eljárásról ellenben pár éve Bertrand Celce írt a Wine Terroirs blogon. A bejegyzés általánosságban az oroszországi Szovjetszkoje Sampanszkoje pezsgők készítésének módjáról szól.
A blog szerint 1953-ban kezdtek el kísérletezni a folyamatos módszerrel hét-nyolc nagy acéltartály csoportosításával, ezekhez vezetékekkel további élesztők hozzáadásával és plusz szén-dioxid-dúsítással. 1954-ben Moszkvában sikerült így először pezsgőt készíteni: a módszer húsz százalékkal csökkentette a pezsgőgyártás költségeit, valamint több buborékot és kevesebb zavarosságot eredményezett a késztermékben.