Elméletben minden adott

2013. december 19. 10:32

Még nem tudhatjuk, hogy a borok milyenek lesznek, de a szőlő minősége kiemelkedő volt.

2013. december 19. 10:32
Franz Weninger

1. Tízes skálán osztályozva milyennek értékeli a 2013-as évet?

9. Még nem tudhatjuk, hogy a borok milyenek lesznek, de a szőlő minősége kiemelkedő volt. A szőlőmag szépen beérett, az alkohol nagyon visszafogott (12-13%), szüretkor nem volt meleg, elméletben tehát minden adott kiemelkedő borok születéséhez.

2. Melyik fajtának kedvezett az évjárat a leginkább?

Kékfrankos (mint általában minden évben Sopronban).

3. Melyik fajta szenvedett?

Erre nem könnyű válaszolnom. Ha valamelyik szenvedne, az azt jelentené, hogy nem dolgoztam jól.

4. 2009-től 2012-ig bezárólag milyennek értékeli az évjáratokat (tízes skálán)?

2009: 9

2010: 6 (a kékfrankos és a pinot nagyon jól teljesített)

2011: 9

2012: 8

5. Ha 2012-ből egyetlen bort kellene kiválasztania, amely a pincészetet képviselheti, melyik volna az?

A Syrah, mert azt nem érintette a csapadékhiány.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!