Jelenleg a gondolkodásom középpontjában a hagyományos pezsgőkészítés tokaji lehetőségének feltárása áll. Ennek okán kísérleteket folytatok a terroir és a szüreti időpont helyes megtalálása, az almasav-bontás szükségessége, az adagolt cukormennyiség és cukorminőség, a megfelelő élesztő kiválasztása, az első és második erjesztési hőmérséklet pontos beállítása, a jól működő lezárás megtalálása és más egyéb apró, a minőséget befolyásoló összetevők terén.
A borok készítésének technológiájában nincs változás. Bizonyos borok csak tartályban erjednek, míg van, ami kizárólag hordóban. A Szerelmi dűlő esetében a már megszokott részbeni hordós erjesztést, részbeni újfahordós erjesztésre módosítottam.
Egyéb kísérletek eredményeként idén is elkészült a Verjus. Kizárólag első termésből szüretelve a Szerelmi dűlőből. A száz éves tőkék is megajándékoztak 400 liter musttal 2013.10.13-án a Bodából. A nagytályai cabernet franc még szüretelésre vár.