Hétfőn a Városmajorban búcsúztatják Vukán Györgyöt

2013. augusztus 28. 11:41

Szeptember 2-án, hétfőn búcsúztatják Vukán Györgyöt, az augusztus 12-én, életének 72. évében elhunyt zeneszerzőt és zongoraművészt Budapesten, a Városmajorban, szűk körű temetése Szombathelyen lesz.

2013. augusztus 28. 11:41

A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongoraművész és fogszakorvos, számtalan magyar filmzene, valamint opera, balett, zsoltár és dzsesszkompozíció megalkotója, számos további hazai és nemzetközi díj és elismerés birtokosa, a szimfonikus dzsessz és a zenei műfajokat keresztező crossover egyik úttörőjének számító Vukán György lelki üdvéért engesztelő szentmisét tartanak 16.30-kor a Városmajori Jézus Szíve Templomban, majd a barátok és a tisztelők gyakori fellépéseinek helyszínén, a közeli Mezzo Étterem falán elhelyezett koszorúnál róhatják le kegyeletüket egy szál virággal ‒ olvasható a művész honlapján.

A templomi búcsúztatón pályatársa, Szakcsi Lakatos Béla zongorázik. Az MTI értesülése szerint Vukán György hamvait szüleinek szombathelyi sírjában helyezik végső nyugalomra. November 20-án nagyszabású Vukán-emlékkoncertet tartanak a Művészetek Palotájában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 28. 14:34
Nyugodjon békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!