A Sziget miatt járatsűrítést eszközöl a BKK

2013. augusztus 05. 16:25

A Sziget fesztivál ideje alatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sűríti egyes járatait és egy 260-as Ikarus buszban berendezett ügyfélközponttal a fesztiválon is megjelenik a cég – közölte a központ hétfőn a Facebook-oldalán.

2013. augusztus 05. 16:25

Mint írták, az 5-ös (szentendrei) HÉV-et sűrítik, minden időszakban hat kocsival és éjjelente is közlekedtetik. A szerelvények éjjel negyedóránként járnak Kaszásdűlő és a Batthyány tér között. Az 1-es és 1A villamosok vasárnapig a délutáni és az esti időszakokban, illetve hétvégén is rövidebb követési idővel közlekednek, a 901-es és 918-as éjszakai járatokra pedig szóló helyett csuklós buszokat állít forgalomba a BKV. A 4-es és 6-os villamosok a vágányfelújítás miatt rövidített útvonalon, a Corvin-negyedig közlekednek, a Sziget idején egész éjjel 10-15 perces követési idővel.

Hétfőtől vasárnapig rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni.

A beköltözés ideje alatt, szerdáig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja és az óbudai Auchan áruház parkolója között megállás nélkül közlekednek a Sziget-Repülőtér transzfer autóbuszok. A különjárattal csak Óbuda irányában lehet utazni, az autóbusz a repülőtér felé nem szállít utasokat. A járat reggel 8:45 és éjjel 0:30 között közlekedik, 30 percenként. A járatot szintén csak Sziget CityPass karszalaggal lehet igénybe venni. A fesztivál után a járatok az ellenkező irányban közlekednek augusztus 12-én hajnali 3 óra és délután 14 óra között.

A fesztivál miatt közúti forgalomkorlátozásokat is bevezettek a fesztivál helyszínének környékén: jövő hétfőig lezárják a Jégtörő utcát a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és a Jégtörő út között is, valamint több, a fesztivál bejáratához közeli utcában tilos lesz megállni.

A Szigeten jelen lesz a BKK is, az átalakított 260-as Ikarus ügyfélközpontként működik majd, ahol lehetőség lesz a különböző jegyek megvásárlására is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2013. augusztus 05. 20:02
Járatsűrítést eszközöl!? Ez rémes! Hogy lehet így fogalmazni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!