Nyílt napon ismerkedhetünk a Balaton élővilágával

2013. július 03. 12:38

július 5-én tartja nyílt napján Tihanyban az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete.

2013. július 03. 12:38

A Balaton élővilágával ismerkedhetnek meg az érdeklődők július 5-én, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének nyílt napján Tihanyban. A reggel 9 órakor kezdődő rendezvényen G. Tóth László tudományos főmunkatárs, az MTA doktora a Balatonnal kapcsolatos hitekről és tévhitekről, Vörös Lajos tudományos tanácsadó, az MTA doktora és Somogyi Boglárka tudományos munkatárs a tó ökoszisztéma-szolgáltatásairól tart előadást.

Az előadásokon kívül a Balaton-kutatás műhelytitkaival, vízkémiai mérések módszertanával, zoo- és fitoplankton vizsgálattal, elektronmikroszkópos bemutatóval, ideg- és izomélettani kísérletekkel várják a természetbúvárokat – olvasható a www.mta.hu oldalon. Az intézet kertjében és a part mentén vízinövényekkel, illetve a parti öv halállományával ismerkedhetnek a látogatók, valamint megtekinthetik a tókutatás hazai központjának történetét és tevékenységét bemutató dokumentumfilmet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!