Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó

2013. július 19. 16:32

Vádat emelt az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének bűntette miatt három férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség. A vád szerint egy balatonlellei kereskedelmi és szolgáltató kft. ügyvezetője valótlan adatokkal pályázott és nyert el uniós támogatást, és ezzel 17 millió forint kárt okozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nevében eljáró Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt.-nek.

2013. július 19. 16:32

A Somogy Megyei Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az ügyvezető 2009 májusában a kft.-nél megvalósuló komplex technológiai fejlesztésre, ennek keretében brikettgyártó üzem létesítésére nyújtott be pályázatot. Az elsőrendű vádlott – két társa közreműködésével – az Európai Unió nevében kezelt pénzalapokból származó támogatással kapcsolatban valótlan nyilatkozatokat tett, és valótlan okiratokat nyújtott be a MAG Zrt.-hez a projekt helyszínére, a saját forrás meglétére, a brikettgyártó gépek megvásárlására és üzembe helyezésére, valamint a projekt megvalósulására vonatkozóan.

A MAG Zrt. a kft.-nek két részletben csaknem 17 millió forintot utalt át, amelyet a végelszámolás során sem sikerült visszakövetelni, így az okozott kár nem térült meg. A vádhatóság az elsőrendű vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást, míg a másod- és a harmadrendű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!