A sorban az első a 2012-es kékfrankos rozé volt. Két szüreti időpontból származik a bor, 30%-a előbb, 70%-a később lett szüretelve. Félbevágott szamócás színvilág, a pohárba szagolva ömlenek a friss gazdag gyümölcsök: eper, málna, emellett egy érdekes délies vonal, banán, némi narancsosság. A frissesség mellett a szépen beérett gyümölcsök is megfértek, sőt egyedivé, vagánnyá tették ezt a jól iható, üdítő rozét.
A Fuxli egyre népszerűbb. Tavalyi évben Merfelszék voltak a régi időket felelevenítő, most már egyre inkább branddé váló Fuxli reformerei öt másik szekszárdi pincészettel. Mára egyre több fogyasztó keresi, mert jól iható, gyümölcsös, kellemes ital. Merfelsz Gáborék 2012-ese tartalmasabb, selymesebb, érett epres tónusú, a többi Fuxlitól némileg súlyosabb darab. Emellett jól iható, sok-sok érett jeggyel, a rengeteg meggy és málna mellett egy narancslekváros ízvilág jellemezi leginkább.
Igazi pilótabor Szekszárdról