Elkezdődött a kémiai szúnyogirtás a Balatonon

2013. május 09. 09:27

Az eddiginél több, összesen három repülővel 5700 hektáron hajtják végre a kémiai beavatkozást, amely várhatóan a korábbi biológiai irtással együtt hatékonyan csökkenti a csípésszámot.

2013. május 09. 09:27

Megkezdődött csütörtök reggel a kémiai szúnyogirtás a Balatonon. Az irtást – szükség szerint – további öt-hét alkalommal megismétlik nyáron – mondta Sáringer-Kenyeres Tamás, a munkát irányító szakértői csoport vezetője. A légi irtás kevéssel reggel nyolc óra előtt kezdődött és délelőtt tíz óráig tart.

Tájékoztatása szerint az eddiginél több, összesen három repülővel 5700 hektáron hajtják végre a kémiai beavatkozást, amely várhatóan a korábbi biológiai irtással együtt hatékonyan csökkenti a csípésszámot. A szakember arról is beszámolt, hogy az irtás után 48 órával elvégzett csípésszám-vizsgálatot követően mérhető lesz az irtás eredményessége, ennek alapján döntenek a további védekezésről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!