Flashmob-bal indult a Verdi-év

2013. február 21. 15:08

Viva Verdi! kiáltással hívták a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elé a Giuseppe Verdinek öltözött Rákai András zongoraművészt az összegyűlt fiatalok a 2013-as nemzetközi Verdi-év magyarországi programjának megnyitóján csütörtökön.

2013. február 21. 15:08

Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója a rendezvényen elmondta, hogy a kétszáz éve, 1813-ban született Giuseppe Verdi minden idők egyik legnagyobb operaszerzője, művei máig hihetetlen népszerűségnek örvendenek. A bicentenárium alkalmából országszerte operabemutatókkal, koncertekkel emlékeznek születésének évfordulójára, a szegedi teátrum március 22-től tűzi műsorra egyik legnépszerűbb alkotását, a Rigolettót – közölte a karnagy.

A villámcsődület a Classic Club Singers Verdi-feldolgozásokat bemutató produkcióját népszerűsítette, amelynek bemutatóját szombaton láthatja a közönség. A 2013-as Verdi-év hazai nyitányaként klasszikus operaslágerek feldolgozásai csendülnek föl majd a Bessenyei központban. Többek között Verdi Rigolettójából, az Aidából, Az álarcosbálból, a Nabuccóból hallhat majd részleteket a közönség Nánási Helga, Mester Viktória, Geiger Lajos és László Boldizsár előadásában. Az est műfajilag is sokszínű lesz, hiszen az operaslágerek dzsessz, szving, rock átiratokban hangzanak el élő zenekari kísérettel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!