Ebből komoly szárnyalás lehet: férfi teniszezőink egyetlen lépésre vannak a világelittől!

Fucsovics Márton és Marozsán Fábián megvilágította a siker hátterét és a következő hónapok legfontosabb célkitűzéseit is.

Vasárnap és hétfőn lesz az első profi Közép-európai Sommelier Bajnokság. A verseny célja a régió sommelier-jeinek szakmai tapasztalatcseréje, a nemzetközi rutin fejlesztése. A bajnokságra hat ország hét delegációja nevezett.
Dunakilitin rendezi meg vasárnap és hétfőn az első profi Közép-európai Sommelier Bajnokságot a Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. Szerdai közleményük szerint a versenyre – amelynek célja a régió sommelier-jeinek szakmai tapasztalatcseréje, a nemzetközi rutin fejlesztése – hat ország hét delegációja nevezett, így 14 versenyző indul a megmérettetésen.
Az első napon rendezik az elődöntőt, ennek során a versenyzők két feladatcsoportot oldanak meg. Az első feladatcsoportban 25 kérdésből álló tesztet töltenek ki és két bort írásban jellemeznek, valamint két párlatot kell felismerniük. A második feladatban egy bort dekantálnak. Az elődöntő első három helyezettje kerül a másnapi döntőbe. A döntőben a részt vevő versenyzők több feladatot oldanak meg. Pezsgőt kínálnak, egy adott ételsorhoz komplett italsort ajánlanak, hibás borlapot javítanak ki, 3 bort és 5 párlatot kell felismerniük illat- és ízjegyek alapján, valamint egy vörösbort dekantálnak és szolgálnak fel. A verseny közös „meglepetésfeladattal” zárul.
A nemzetközi zsűri elnöke Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke. A versenyen és a kísérő rendezvényeken tizenhét magyar borászat legszebb boraival ismerkedhetnek meg a versenyzők és az érdeklődő közönség.