Indulnak a kulturális örökség napjai

2012. szeptember 14. 12:36

Magyarország nem engedheti meg, hogy a gazdasági lobbi maga alá gyűrje az örökségvédelmet vagy a gazdaság szempontjai felülírják a kultúráét – mondta L. Simon László kulturális államtitkár.

2012. szeptember 14. 12:36

L. Simon László kulturális államtitkár nyitotta meg a kulturális örökség napjait pénteken a Magyar Nemzeti Múzeumban. A programsorozat keretében mintegy 200 település 800 helyszínén tartanak programot szombaton és vasárnap. A ceremónián átadták az UNESCO szellemi kulturális örökség magyar jegyzékére felvett új elemek után járó dokumentumokat. Az idén a Kassai-féle lovasíjász-módszer, Sárköz népművészete, valamint a borsodnádasdi molnárkalács került fel a jegyzékre.

Magyarország nem engedheti meg, hogy a gazdasági lobbi maga alá gyűrje az örökségvédelmet vagy a gazdaság szempontjai felülírják a kultúráét. Ez fordítva is igaz, a magyar örökségvédelemnek is figyelembe kell vennie a gazdasági szempontokat. A világ változik – szögezte le az államtitkár.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!