Tarr-filmeket vetítettek Hollywoodban

2012. június 06. 09:53

A rendező hét filmjét nézhette meg a hollywoodi Silent Movie filmszínház közönsége a Los Angeles-i magyar főkonzulátus védnökségével szervezett, áprilistól júniusig tartó retrospektív sorozat keretében.

2012. június 06. 09:53

A hollywoodi Silent Movie filmszínház közönsége a Los Angeles-i magyar főkonzulátus védnökségével szervezett, áprilistól júniusig tartó retrospektív sorozat keretében Tarr Béla hét filmjét láthatta.

Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul a hétvégi záróvetítésen emlékeztetett arra, hogy Tarr Béla maga is befejezettnek tekinti filmrendezői munkásságát, ezért a levetített alkotások, a Kárhozat, a Családi tűzfészek, a Werckmeister harmóniák, az Őszi almanach, A londoni férfi, A torinói ló és a Sátántangó valóban egyfajta lezárt időszakot jelenítenek meg.

A főkonzulátus közleményében hangsúlyozta, hogy Tarr Béla filmjeinek stílusa nagy tetszésnek örvend a Los Angeles-i közönség körében. A hetvenéves múltra visszatekintő Silent Movie Theatre eredetileg csak némafilmeket játszott. A patinás filmszínház hetente egy alkalommal még ápolja ezt a hagyományt, de 2006 óta elsősorban a filmvilág kiemelkedő alkotásainak szenteli programját.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik