Hetvenmillió a vizsgafilmeknek

2012. június 13. 08:46

Mintegy 70 millió forinttal támogatja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, az ELTE-BTK-n és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készülő diploma- és vizsgafilmeket a A Magyar Nemzeti Filmalap.

2012. június 13. 08:46

A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) legutóbbi döntésével mintegy 70 millió forinttal támogatja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, az ELTE-BTK-n és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készülő diploma- és vizsgafilmeket.

A Filmalap célja a gyakorlati tanulás és kísérletezés lehetőségének biztosítása az új tehetségek számára, továbbá hozzájárulás a szakmai utánpótláshoz. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs mesterképzésén készülő diploma- és vizsgafilmekhez mintegy 30 millió, az ELTE-BTK filmkészítő szakirány munkáihoz közel 10 millió forint támogatással járul hozzá az MNF. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak 30 millió forint támogatást szavazott meg a Filmalap Döntőbizottsága.

Összesen 38, az érintett felsőoktatási intézményeken készülő diploma- és vizsgafilm megvalósítását segíti, továbbá rendszeres gyakorlati oktatást is lehetővé tesz a döntés.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik