Haydn és a franciák Fertődön

2012. június 28. 16:56

Világhírű kortárs szólistákkal és a remek koncertekkel várja a látogatókat június 29. és július 8. között Fertődön, a festői szépségű, felújított Esterházy-kastélyban a XVIII. Nemzetközi Haydn Fesztivál – közölték a szervezők.

2012. június 28. 16:56

Világhírű kortárs szólistákkal és a remek koncertekkel várja a látogatókat június 29. és július 8. között Fertődön, a festői szépségű, felújított Esterházy-kastélyban a XVIII. Nemzetközi Haydn Fesztivál. A Haydn és a franciák című fesztivált a 75 éve elhunyt Maurice Ravel és a 150 éve született Claude Debussy francia zeneszerzők emlékének szentelik. A rendezvényen a régi idők klasszikus műveit olyan fiatal zenészek mutatják be, mint Jana Bouskova, Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Varga Gábor, az In Medias Brass Rézfúvós kvintett és a Papp Duó. Az idei év hangversenymestere Pilz János hegedűművész, művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész.

Az elmúlt években a júliusi Nemzetközi Haydn Fesztivál a nyár egyik legvonzóbb zenei eseményévé vált. Minden évben a hazai és a nemzetközi zenei élet legrangosabb szólistái, együttesei lépnek föl az Esterházy-kastélyban, ahol egykor maga Haydn muzsikált. Ugyanakkor az is elmondható, hogy a Budapesti Vonósok nyári hangversenysorozatai ráirányították a figyelmet a kastély meglehetősen mostoha állapotára, s ennek köszönhetően ma már zenei rendezvények egész sora várja a zenerajongókat a felújított épületben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!