Gerendaiék kivonulnak a Félsziget Fesztiválból

2012. június 21. 14:37

Továbbra is segítenek a marosvásárhelyi fesztivál szervezésben, de nem vállalják tovább az üzleti kockázatot – mondta el Gerendai Károly az Event Summit Hungary rendezvényen.

2012. június 21. 14:37

A marosvásárhelyi Félsziget továbbra is piacvezető, egyetlen komoly riválisa egy bukaresti fesztivál, sikere leginkább a gyenge román piacnak köszönhető – fejtette ki Gerendai Károly az Event Summit Hungary rendezvényen.

A Sziget Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ugyan továbbra is segítenek a fesztivál szervezésében, de az üzleti kockázatot nem vállalják. Ettől függetlenül Gerendai szerint megéri régiós szinten gondolkodni fesztiválszervezésben.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antala
2012. június 26. 12:06
Miért gondolod, hogy okosabban tudod elkölteni más pénzét, mint annak a tulajdonosa. Irigykedsz, ők pedig hoztak egy üzleti döntést.
tommybravo
2012. június 26. 12:05
Gerendai nem szokott nyafogni a veszteség miatt, sőt, éppen ő mondta: "A 18 évből három olyan volt, amikor maga a cég is veszteséges volt, a kezdetek után 2002 volt még ilyen, ez azt jelenti, hogy az egyéb rendezvényeink és a Sziget mérlege együtt negatív volt, nyilván döntően a Sziget miatt. 2007-ben volt utoljára olyan, hogy a Sziget maga, a rossz időjárás miatt kis veszteséggel zárt, ekkor maga a cég az egyéb rendezvények sikerének köszönhetően viszont nyereséges volt, ahogy a 18 Sziget Fesztivál többsége is." http://index.hu/kultur/2011/01/22/gerendai/ Ehhez jön, hogy a tavalyi szintén veszteséges volt a Prince koncert miatt, de hogy a Gerendai sírni-ríni szokott volna, az erős túlzás.
drieno
2012. június 26. 12:05
azt a kockázatot nem vállalják, hogy az állam és a főváros ezúttal nem fizeti ki az összes költséget ettől kezdve komoly a rizikó, hogy nem lehet zsebre rakni a teljes bevételt
Pintér Bence
2012. június 22. 03:42
Csak jelzem, hogy a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválról van szó, így magyar államról és Budapestről beszélni eléggé off.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!