Az egri bikavér fehér párjának szánják az egri borászok az Egri csillagot, egy olyan fehér házasítást, amely legalább 50 százalékban olaszrizlingre, hárslevelűre, leánykára, királyleánykára, zengőre, zenitre épül, míg az illatos fajták, a zefír, a tramini, az ottonel muskotály, az irsai olivér és a cserszegi fűszeres aránya nem érheti el a 30 százalékot. „Könnyed, gyümölcsös, jó ivású, nyári bor, amely reményeink szerint már 2012 közepén elfogy” - jellemezte a bort Gál Tibor borász az MTV Ma reggel című műsorában hétfőn.
Ebből a cuvée-ből idén készültek el az első palackok, ezt március 15-én ünnepélyes keretek között Budapesten, Debrecenben, Érsekújváron és a finnországi Poriban is megünnepelték. A dátumválasztás nem véletlen, a bort ugyanis a szüretet követő év március 15-étől lehet forgalomba hozni. A másik fontos dátum idén húsvét vasárnapja, április 8-a lesz: 23 egri borászat ugyanis 23 csillagot és bikavért kóstoltat aznap az egri borfesztiválon.