Elhunyt Pintér Tamás kaszkadőr

2012. március 14. 13:18

Meghalt Pintér Tamás (Oroszlán) kaszkadőr, öttusaedző, vívó szakedző, a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke, a Színház és Filmművészeti Egyetem nyugalmazott egyetemi docense – tudatta felesége szerdán.

2012. március 14. 13:18

Pintér Tamás 70 éves korában hirtelen, ereje teljében, de nagyon súlyos betegségben hunyt el szerdán – mondta el Balogh Erika színművésznő, a kaszkadőr özvegye. Hozzátette: azt akarja, hogy emléke úgy maradjon fenn, ahogy méltó hozzá és ahogy megérdemli. Emlékeztetett arra, hogy Pintér Tamás 1965 óta oktatja a színészeket akrobatikára, vívásra és lovaglásra, a jelenlegi összes kaszkadőrnek ő volt a tanító mestere és benevezték a kaszkadőrök Oscar-díjára is.

Március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, melyet kedden felesége vett át. Pintér Tamás több mint 400 filmben (köztük Jancsó Miklós Magyar rapszódiájában, Bereményi Géza Eldorádójában, a Gérard Depardieu-féle Cyrano de Bergerac-ban, Alberto Negrin Perlasca – Egy igaz ember története és Goda Kriszta Kaméleon című filmjében), valamint az ország összes színházában dolgozott, mint mozgástervező, akciórendező.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!