Bikavért kóstoltak és értékeltek kedden a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai. A kóstoló mára hagyomány lett: a szekszárdi borászok ilyenkor egymástól kóstolnak meghatározott fajtájú borokat, amelyeket értékelnek és összevetnek egymással, hogy az építő kritikákkal és észrevételekkel a jövőben jobb borokat tudjanak készíteni. Azért választották most a bikavért, mert a bortípusnak nemcsak Egerben, de Szekszárdon is hagyománya van, csak a szocializmus éveiben a dunántúli város borászai nem használhatták a nevet, nyilatkozott a megyei napilapnak Takler Ferenc és Eszterbauer János.
A borászközösség a kóstoláson kívül határozott arról is, hogy közösen versenyeztetik a palackbeszerzéseket, közös szőlőtermesztési krédót állítanak össze, valamint egy közös bort készítenek a székely önrendelkezés bora néven, melyet Erdélyben forgalmaznának.