Tarr a filmművészek élén

2011. december 22. 18:14

Új vezetőséget választott a Magyar Filmművészek Szövetségének választmánya: a szervezet elnöke Tarr Béla rendező lett.

2011. december 22. 18:14

Új vezetőséget választott a Magyar Filmművészek Szövetségének választmánya: a szervezet elnöke Tarr Béla rendező lett. A Magyar Filmművészek Szövetsége tiszteletbeli elnökének az eddigi elnököt, Jancsó Miklóst választotta; az alelnök ezentúl Kende János operatőr lesz. A főtitkári feladatokat Janisch Attila rendező, forgatókönyvíró látja el. Az elnökségbe Almási Tamás rendező, Báron György szerkesztő, filmesztéta, illetve Szomjas György rendező került.

A szövetség közleménye szerint a megújult Magyar Filmművészek Szövetsége képviselni kívánja az egész magyar mozgóképkultúra minden területét, nyitni kíván a mozgóképes szakma minden irányába és határozottan kíván fellépni ezek védelmében. Mint írták, a szövetség új vezetése a magyar mozgókép kultúrát egységes egésznek tekinti, minden filmműfajnak és minden mozgóképes megjelenési formának, valamint a filmgyártáson túl a forgalmazásnak, a moziknak és a szaksajtónak is érdekképviselete kíván lenni.

A több mint ötven éve működő szervezet „konstruktív és offenzív magatartást” ígér a jövőben. „A szövetség meggyőződése, hogy a magyar mozgókép a magyar nemzeti kultúra elválaszthatatlan és az európai kultúra integráns része, ezért kötelességének tartja ennek védelmét és az ehhez szükséges »normális működés« feltételeinek megteremtését” - szerepel a kommünikében. Hangsúlyozták azt is: a Magyar Filmművészek Szövetsége mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a filmszakma megőrizhesse autonómiáját, méltóságát és tisztességét.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2011. december 24. 13:25
nem magyar, de nem is ez a valódi! ... de ez a heisenberg??? nem találgatom, tudom honnan származik!
Obulus
2011. december 24. 13:24
Ki az az ötven agyhalott, aki diszlájkolt?
tóth mária
2011. december 24. 12:52
heisenberg, szép magyar neved van, ahhoz méltóan szólaltál meg! A Tarr-féléknek minden egyre megy, ha eddig nem vetted volna észre. Talán Te nem vagy genetikailag alávaló,de én mégsem szeretnélek megsérteni! szép karácsonyt!
tóth mária
2011. december 23. 19:05
Tar, nem felejtünk, amit Mo-ról mondtál anno!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!