Jazzlemezzel jön Paul McCartney

2011. december 02. 11:45

Két új lemezzel jelentkezik jövőre a brit zenész, az egyik egy jazzesebb stílusú album lesz.

2011. december 02. 11:45

Február 6-án jelenik My Valentine címmel Paul McCartney jazzes hangvételű új lemeze: „Nagyon más lesz, mint amit eddig csináltam” - mondta csütörtökön az RTL rádiónak a brit zenész. McCartney apja fiatalkorát akarta felidézni a koronggal, mely a húszas-negyvenes évek hangzását idézi majd, egyrészt korabeli sztenderdek, másrészt pedig saját szerzemények segítségével.

A Beatles egykori basszusgitárosa elmondta: „A lemezen szerepel többek közt Diana Krall, John Clayton és sok más nagyszerű dzsesszzenész is. Ez egy nagyon gyengéd, intim felvétel, amelyet leginkább egy üveg bor vagy egy csésze tea mellett érdemes hallgatni. Hangulatos zene”.

McCartney 2012-ben egy hagyományos stúdióalbumot is megjelentet: „Talán pop, talán rock, talán pszichedelikus... ki tudja?” - mondta. A 69 éves zenész legutóbb önálló stúdiólemeze a 2007-ben megjelent Memory Almost Full.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Faqtya ezredes
2011. december 02. 12:50
Csigafeju.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!