Kulturális klaszter alakul Budapesten

2011. október 28. 15:07

Kulturális klasztert hoz létre a Magyar Állami Operaház, a Zeneakadémia, a Budapesti Fesztiválközpont és a Művészetek Palotája - közölte a Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója a Kossuth Rádióban.

2011. október 28. 15:07

A kulturális intézmények összehangolják az évadterveket, a Magyar Turizmus Zrt. célzott reklámokkal igyekszik elérni a turistákat, a közmédia pedig szélesebb tömegekhez juttatja el a programokat - közölte a Kossuth Rádióban Káel Csaba. Hozzátette: a kezdeményezéshez mindazok az intézmények kapcsolódnak, amelyek érdekesek lehetnek a külföldiek számára, így a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Madách Színház és a Nemzeti Táncszínház is.

A Müpa vezérigazgatója szerint sokkal többet lehet kihozni a kulturális turizmusból. Kifejtette: a budapesti kulturális kínálat nincs állandó jelleggel jelen a nemzetközi turisztikai ajánlatokban, mint Bécsben, Berlinben vagy Párizsban. Pedig semmivel sem szegényesebb a kulturális életünk, sőt éppen gazdagabb, mint Bécsé, a bécsiek viszont jóval korábban elkezdték szisztematikusan hirdetni magukat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!