Az Átriumba költözhet a Merlin

2011. augusztus 17. 13:05

A tíz éve zárva tartó Átrium mozi helyére költözhet a főként angol nyelvű darabokat játszó Merlin Színház, amennyiben a főváros is beleegyezik.

2011. augusztus 17. 13:05

Budapest vezetése azt tervezi, hogy a Merlin Színháznak adja az évek óta üresen álló Margit körúti Átrium mozit - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, a Merlin jelenlegi otthonára, a Gerlóczy utcai épületre év végén jár le a magánszínházat működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány szerződése. Az elsősorban angol nyelvű előadásokat színpadra állító, Magács László vezette színház januártól vélhetően Átrium Film-Színházként nyithat újra.

A költözéshez a főváros engedélyét várják, amely a főpolgármesteri kabinet csütörtöki ülésén születhet meg. 

Az Átrium artmozit 2001-ben zárták be, és a harmincas években, Bauhaus-stílusban épült műemlék filmszínházat azóta csak egy-egy eseményre nyitották ki. Amennyiben a főváros vezetése dönt a Merlin költözéséről, és kiveszi a Budapest Film Zrt. tulajdonából az épületet, felújításra lesz szükség.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2011. augusztus 17. 13:26
Jó ötlet,végre valami földobná azt a sivár Margit körútat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!