Pintér Béla: Tartottunk a szélsőjobbos támadásoktól

2011. június 30. 12:09

Pintér Béla elmondta: társulata Szutyok című előadásához kellékként használt árpádsávos zászló eladására Vona Gábor személyesen adott engedélyt.

2011. június 30. 12:09

Pintér Béla, a nevét viselő színtársulat vezetője a 168 Órának adott interjúban a Szutyok című darabbal kapcsolatban elmondta: „Az előadásunkhoz szükségünk volt egy árpádsávos zászlóra, egyik kollégám a Magyarok Házában próbálta beszerezni, onnan átirányították egy üzletbe, ahol megkérdezte tőle az üzletvezető, hogy mire kell”. Pintér szerint amikor a boltos megtudta, mire kell a zászló, felhívta Vona Gábort, hogy megkérdezze, eladhatja-e a zászlót színháznak.

Pintér kollégája a telefonban vázolta a Jobbik elnökének a darab történetét, melynek végén a romagyűlölővé és gárdistává váló Szutyokot nevelőapja bedobja a kemencébe. „Vona Gábor hümmögött kicsit, majd azt mondta: hát jó” - mesélte Pintér, aki szerint még így is tartottak a szélsőjobbos támadásoktól. A színész-rendező elmondta azt is, hogy tudta, hogy erős hatást váltanak majd ki a gárdista jelképek, ám nem érezte direktnek ezek használatát.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. július 01. 09:29
Egyebkent ugy elkepzelem hogy bemegy a delikvens a boltba hogy kerne egy zaszlot. Alapbol mar az hogy a reakcio gyanus meregetes, meg "osztan mire koll az neked" kerdes... Mennyire lehet vajon lathatoan kampos orra ennek?
Csigorin
2011. július 01. 09:26
csak most csak onnek AKCIO! Zaszlo hazafias celra: 5000 ft Zaszlo sajat hasznalatra: 10 000ft Zaszlo magyarellenes celra: 30 000 ft, melybol 20 000 ft-ot az Atilla Kiraly Nepfoiskola alapitvanya kap.
buckafej
2011. június 30. 14:53
Mindennapos sztori. Várom, hogy a sokkal ritkábban előforduló cigány gyerek meglopja és megveri az osztálytársait, uzsorás cigány kifosztja a saját fajtáját, kigyúrt cigány védelmipénzt szed, szegény cigány ellopja a szomszéd kertjéből a zöldséget témákat feldolgozza- e valaki.
Aromó
2011. június 30. 13:21
Életszerű történet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!