Jön Sade

2011. június 22. 12:26

A soul, rhythm & blues és dzsessz keverékével ismertté vált brit énekesnő és csapata november 23-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

2011. június 22. 12:26

Ősszel újra Budapestre jön Sade: az énekesnő bejelentette, hogy ősszel újabb koncertekkel tér vissza Európába - közölte a szervező Live Nation. Az énekesnő ellátogat Németországba, Svájcba és Dániába, valamint Finnországba, Oroszországba, Lengyelországba és Horvátországba is. Az európai körút előtt sem unatkozik, ugyanis június 16-án kezdte meg 54 állomásos amerikai koncertsorozatát Baltimore-ban.

Sade Adu egy évtizednyi szünet után indult turnéra, amelyet eddig 21 városban több mint 150 ezer ember láthatott. Az általában kétórás előadás során a régebbi nagy slágerek - köztük a Smooth Operator, a Love Is Stronger Than Pride, a No Ordinary Love - mellett a tavalyi, Soldier of Love című album dalai is megszólalnak. Az 52 éves nigériai származású brit énekesnőt ma is azok kísérik, akik korábban: Stuart Matthewman basszusgitáros, aki Sade szerzőtársa is, Paul Denman billentyűs és Andrew Hale dobos.

Az 1984-ben megjelent Diamond Life című bemutatkozó albuma után Sade és csapata 2001-ig valamennyi stúdiólemezével bekerült az amerikai Billboard tizes listájára, és több mint 55 millió albumot adott el világszerte. Eddig négy Grammy-díjat kapott: az elsőt 1986-ban mint a legjobb új előadó, 1994-ben a legjobb rhythm & blues előadó lett a No Ordinary Love-val, 2002-ben a Lovers Rock lett a legjobb pop album, végül idén a Soldier of Love című dalért ismét a legjobb r&b előadó díját vihette haza.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2011. június 25. 19:23
- Sade! -Az Lis-éz! -Aki dobott, ahogy most én is...
abraka
2011. június 25. 09:03
Fantasztikus egy nő. Imádom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!