Eddig ismeretlen Caravaggio-kép került elő

2011. június 21. 09:43

A szakemberek egy magángyűjtemény darabjai között fedezték fel a művet. A korábban nem látott festménnyel a Yale Egyetem gondozásában megjelenő könyvben találkozhat először a közönség.

2011. június 21. 09:43

Caravaggio mindössze 38 évet élt, munkásságát alig ötven kép jelzi. Szakemberek most azt állítják, egy eddig ismeretlen festményét fedezték fel egy magángyűjteményben - írja Guardian. A Szent Ágostont ábrázoló olajfestményt kifejező, érett munkaként jellemezték, amelynek születését az 1600 körüli évekre teszik.

Sebastian Schütze, a Bécsi Egyetem művészettörténet-professzora, a Caravaggio és követői Rómában című kiadvány egyik társszerzője így fogalmaz: „Ami egy XVII. századi ismeretlen festő művének tűnt, arról a restaurálás után kiderült, valójában milyen értékeket rejt”.

A kép eredetét Caravaggio egyik legjelentősebb római patrónusához, Vincenzo Giustinianihoz vezették vissza. A mecénás 1638-as leltárában szerepel egy ugyanilyen méretű - 120-szor 99 centiméteres - Szent Ágoston-festmény. Az alkotás a XIX. századig maradt a Giustiniani-gyűjteményben, ekkor eladták. A korábban nem látott alkotással a Yale Egyetem gondozásában megjelenő könyvben találkozhat először a közönség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!