227 millió forintra pályázhatnak a múzeumok

2011. június 02. 12:27

Lehet pályázni az állandó kiállítások megújítására, újak létrehozására, valamint múzeumpedagógiai foglalkoztatók kialakítására is.

2011. június 02. 12:27

Összesen 227 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok múzeumaik állandó kiállításainak megújításához, új állandó kiállítások létrehozásához, valamint Pest megyében és Budapesten múzeumpedagógiai foglalkoztatók kialakításához az idei évben - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtökön. A múzeumok modernizációját szolgáló Alfa programban Réthelyi Miklós miniszter idén két fő támogatási célt határozott meg: egyrészt új állandó kiállítások előkészítését, létrehozását, valamint régi állandó tárlatok teljes körű felújítását, továbbá oktatási célú közösségi terek létrehozását a budapesti vagy Pest megyében működő muzeális intézményekben.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó önkormányzat 10 százalékos önrészt biztosítson. Abban az esetben erre nincs szükség, ha a muzeális intézmény önállóan gazdálkodik. A kérelmeket a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszerben június 23-ig, illetve postai úton június 24-ig együttesen kell benyújtani. A megítélt összeggel a nyertes pályázóknak 2012. december 31-ig kell elszámolniuk. Az Alfa program célja, hogy az országban mindenütt, így különösen a vidéki múzeumi hálózat intézményeiben színvonalas kiállítások, programok várják az érdeklődőket. A programra az elmúlt hét évben 167 pályázat érkezett, és összesen 1,85 milliárd forintot osztottak szét.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mecseri
2011. június 02. 13:15
Én Baán László helyében beadnék egy 227 milliós pályázatot a Szépművészeti bővítésére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!