Titokban készült film Rushdie könyvéből

2011. május 24. 14:34

Homály fedte Salman Rushdie Az éjfél gyermekei című regényéből készített filmet, hogy elkerüljék a vallási konfliktusokat. Az íróra Iránban fatvát bocsátottak ki, a film rendezője, Deepa Mehta pedig hindu fundamentalisták támadásának célpontjává vált filmjei miatt.

2011. május 24. 14:34

Titokban készítettek filmet Salman Rushdie Az éjfél gyermekei című regényéből. A mozit Deepa Mehta Oscar-díjra jelölt indiai-kanadai rendező jegyzi. A forgatás februárban kezdődött, és a hét végén Colombóban fejeződött be - tudta meg a spanyol ABC. Salman Rushdie Az éjfél gyermekei című Booker-díjas regényével lett világhírű, a kötetben India, Pakisztán és a majdani Banglades történetét dolgozza fel 1947-től, a függetlenség elnyerésétől az 1970-es évek végéig.

A filmet titkolták eddig, főleg, hogy elkerüljék a vallási konfliktusokat. Az íróra Iránban fatvát bocsátottak ki Sátáni versek című munkája miatt, Deepa Mehta pedig hindu fundamentalisták támadásának célpontjává vált Tűz, majd Víz című filmjeiért.

„Ő a muzulmánok szemében szálka, én a hindukéban. De szerettük volna megcsinálni ezt a filmet és ennek a hallgatás volt az ára” - jegyezte meg a rendező, aki elismerte, nehéz dolguk volt 800 statisztával titokban tartani a forgatást. A film címe Winds of Change lesz, a forgatókönyvet maga Rushdie írta. Az alkotás várhatóan 2012 tavaszán kerül a mozikba.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!