WTC-áldozatok múzeumban?

2011. április 04. 13:23

A New York-i Kereskedelmi Világközpont (World Trade Center) elleni támadásban elhunyt áldozatok hozzátartozói tiltakoznak az ellen a terv ellen, mely szerint a romoknál talált több mint kilencezer azonosítatlan emberi maradványt a Ground Zerónál létrehozott múzeumban helyezzék el.

2011. április 04. 13:23

A World Trade Center elleni támadásban elhunyt áldozatok hozzátartozói tiltakoznak az ellen a terv ellen, mely szerint a romoknál talált több mint kilencezer azonosítatlan emberi maradványt a Ground Zerónál létrehozott múzeumban helyezzék el. Azt akarják elérni a tiltakozók, hogy a maradványok ne 21 méterrel a föld alatt, az egykori ikertornyok helyén épült Szeptember 11. Nemzeti emlékhely és múzeumban (National September 11 Memorial & Museum) temessék el, hanem építsenek e célra egy külön síremléket.

A tíz évvel ezelőtti terrortámadás után összesen 1123 embert, a halálos áldozatok 41 százalékát nem sikerült még azonosítani. A romok szétválogatásánál talált 9041 csont- és szövetdarabkát tartósították a genetikai azonosítás miatt. Ezek a minták legutóbb 2009-ben segítették az orvosszakértők munkáját. A múzeum tevei szerint a maradványok egy fal mögé kerülnének, a hozzátartozók azonban elképesztő ötletnek tartják, hogy szeretteikből turistalátványosság legyen.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barom segédmunkás
2011. április 05. 14:49
Biztosítási csalás és háborús casus belli. Minő érdekesség hogy aznap a zsidók nem mentek dolgozni a tornyokba?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!