Kiosztották a Pulitzer-díjakat

2011. április 19. 10:35

A Pulitzer-díjbizottság és a New York-i Columbia Egyetem hétfőn kiosztotta a 10 ezer dollárral járó rangos szakmai elismerést az év újságíróinak, íróinak, drámaíróinak, költőinek, történészeinek és zeneszerzőinek.

2011. április 19. 10:35

A makói származású Joseph Pulitzerről elnevezett rangos díjat a Pultizer-díjbizottság és a New York-i Columbia Egyetem hétfőn osztotta ki. A 10 ezer dollárral járó rangos szakmai elismerésből kettőt-kettőt kaptak a The Los Angeles Times és a The New York Times szerkesztőségének munkatársai.

A Los Angeles-i napilapot egy korrupciós hálózat leleplezéséért a köz szolgálatáért járó elismerésben részesítették. A lap fotóriporterének, Barbara Davidsonnak, a nyugati parti nagyváros bandaháborúinak ártatlan áldozatairól készített felvételei miatt adták át a díjat. A The New York Times két munkatársa Clifford J. Levy és Ellen Barry nemzetközi tudósítás kategóriában nyert, David Leonhart gazdasági témájú kommentárjaival érdemelte ki az elismerést. A ProPublica nevű nonprofit hírszervezet, amely az online publikációk közül először elsőként lett Pulitzer-díjas, idén újabb elismerést könyvelhetett el.

Korábban már többször előfordult, hogy bizonyos kategóriákban nem hirdettek nyertest, idén Breaking News műfajban nem osztottak díjat.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!