Sundance: szerelem és eutanázia

2011. január 31. 11:24

A Like Crazy című film nyerte a 27. Sundance Filmfesztivál fődíját a játékfilmek kategóriájában. A dokumentumfilmek között a sokat vitatott eutanáziáról szóló How to Die in Oregon című alkotás nyert.

2011. január 31. 11:24

A Sundance független nemzetközi filmmustrán 29 ország 118 filmjét vetítették, melyből 40 film elsőfilmes alkotó produkciója, 95 pedig világpremier volt a Robert Redford kezdeményezésére 1978-ban alapított fesztiválon. A legjobb játékfilm, Drake Doremus Like Crazy című alkotása egy amerikai nő és egy brit férfi szerelmének történetéről szól. Felicity Jones, a film női főszereplője elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat is.

A How to Die in Oregon című dokumentumfilm megrendítő képekben ábrázolja egy gyógyíthatatlan beteg nő méltósággal vállalt halálát Oregonban, ahol a törvények lehetővé teszik az eutanáziát. A közönség díjat Maryam Kesharvarz szintén vitatott Circumstance című iráni családi drámája kapta, mely két iráni fiatal szerelméről szól, akik a kulturális különbségek miatt nem maradhatnak együtt. Dokumentumfilm kategóriában a közönség kedvence a Buck című film kapta, amely Buck Brannaman állatgyógyítóról szól. Az ő munkássága ihlette Redford A suttogó című filmjét is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!