Szegénység arcai a filmvásznon

2010. december 02. 10:44

A Szegénység Arcai Filmfesztiválon látható alkotások betekintést nyújtanak a mélyszegénységben élő családok, az árvíz sújtotta települések élete mellett egy romatelep mindennapjaiba is december 3-5. között.

2010. december 02. 10:44

A pénteken kezdődő Szegénység arcai című fesztiválon a hétvégén több mint száz filmet mutatnak be a budapesti Vörösmarty moziban. Az eseményt a Palantír Film Alapítvány szervezi. A zsűriben Bollók Csaba filmrendező, Dávid Ferenc szociológus, Hajdú Eszter dokumentumfilm-rendező, Kőszegi Edit filmrendező és Stiller Ákos fotóriporter foglalnak helyet, akikkel a nézők meg is vitathatják a látottakat.

A szervezők elmondták: „Az ingyenesen látogatható program célja a szegénységről szóló társadalmi párbeszéd elősegítése a filmeken keresztül. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének keretében támogatott fesztivál az elmúlt három év hazai filmjeiből nyújt válogatást mindenféle műfaji megkötés nélkül, az alkotásokban egy a közös: a téma mindig kapcsolódik a nehéz sorsúakhoz” - tájékoztattak.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!