Mozart banánt érlel

2010. december 03. 10:05

Japánban felfedezték: édesebbek lesznek a banánok Wolfgang Amadeus Mozart zenéjétől. A banánok kedvence a zeneszerző egyik vonósnégyese és zongoraversenye.

2010. december 03. 10:05

Jobban érnek a banánok Mozart zenéjétől. A Fülöp-szigetekről érkező déligyümölcs egy héten át kap „Mozart-kezelést” a Tojoka Cu Szeika cég érlelő kamrájában. A cég vezetői állítják: a Mozartos banánok édesebbek, mint a csendben érők - ezt pedig a fogyasztók is megerősítik.

A banánok kedvence Mozart egyik vonósnégyese és zongoraversenye. A vállalat a zenei kínálatot a banánok tetszésindexe alapján állította össze: Wolfgang Amadeust Bach, Beethoven és a jazz követi. A japán élelmiszeripar már régóta foglalkozik a zene és a táplálék kapcsolatával: a miszó-levest az egyik gyártó például Bach zenéjére erjeszti.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. december 04. 13:21
http://www.youtube.com/watch?v=KNhFLhUZN0E&feature=related plusz a többi related article... A rockzenétől többet eszik az ember, mert idegesebb lesz tőle. Lágyabb zenéket pedig bevásárlóközpontokban, illetve éttermekben nyomnak, hogy ellazuljanak az emberek és jobban kinyissák a bukszájukat. Amúgy, jó pár éve lejátszottak több klasszikust is néhány természeti törzsnek és kimagaslóan Mozart zenéjét szerették hallgatni. Nem véletlenül tettek fel tőle dallamokat a Voyager 1 ARANY LEMEZére, ami most is kb. 17,01 km/másodperc sebességgel száguld ki a Naprendszerből. Ez a világ leggyorsabb időkapszulája. Most több, mint 17 milliárd kilométerre jár már tőlünk, és még 40000 év, amíg elér a célcsillag közelébe, de akkor is egy jó nagy köpésre lesz csak tőle. A lemez így néz ki: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Voyager_Sounds_of_Earth_record_-_Udvar-Hazy_Center.JPG Ezek vannak rajta: http://en.wikipedia.org/wiki/Contents_of_the_Voyager_Golden_Record Nekem mondjuk Bach és Beethoven a személyes kedvencem, de egy-két Mozart dallamért is simán rajongok. Ki lehet röhögni a dolgot, de simán eldönthető a dolog: Ki lesz harmonikusabb személyiség? Aki LL Juniort hallgat, vagy aki Mozartot?
Tündér_Lala
2010. december 04. 12:05
Próbálták Durkót ? Azt hiszem leszáradna minden. Egyszer egy este végig hallgattam egy operájat az operaházban. A zenészek hangolása üdítő, harmonikus csoda, kikapcsolódás volt.
röviden
2010. december 03. 11:52
Pitagórasz nem lepődne meg ezen az eljáráson.
El Topo
2010. december 03. 11:44
Jó zenével minden jobb. Mozart meg jó. Egyik kedvenc játékomban is decens Mozart muzsikára henteli föl egymást párezer ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!