Mundruczó sikere Sevillában

2010. november 15. 14:15

Két díjjal gazdagodott a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv a legnagyobb spanyolországi nemzetközi filmfesztiválon. Mundruczó Kornél legutóbbi filmje a különdíj mellett a legjobb operatőrnek járó elismerést is megkapta.

2010. november 15. 14:15

Mundruczó Kornél nyerte a legnagyobb spanyol filmfesztivál különdíját Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjéért a hétvégén Sevillában. A különdíj az esemény legfontosabb trófeáinak egyike, mivel a nyertes filmet a spanyol filmszínházak műsorra tűzik. A legjobb operatőr díjával a filmet fényképező Erdély Mátyást tüntették ki.

Színházi turnéja miatt Mundruczó nem tudta személyesen átvenni az elismerést, így azt videoüzenetben köszönte meg. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült alkotás Cannes-ban mutatkozott be először, majd a szarajevói filmfesztiválról elhozta a zsűri különdíját.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2010. november 16. 09:52
Tanuljunk a románoktól! Mai román kérdésekről készítenek jellegzetes román (nem amerikai copy!) filmeket. És sorban aratnak a nagy nemzetközi fesztiválokon. Meg még nézőik is vannak! De vannak nézőik a cseh, lengyel, szerb stb. filmeknek is a saját hazájukban. Csak nálunk nem sikk a hazai!
Trükkök Százai...
2010. november 16. 09:52
A magyar filmmel kb ugyanaz a helyzet,mint a magyar focival.
El Topo
2010. november 16. 08:07
Ja. A Shop Stop meg annak idején valami 200 lepedőből készült.
Ricochet
2010. november 16. 08:04
Egyszer nemrégiben mondta egy feltörekvő filmes, hogy szakítani kell azzal a sztereotípiával, hogy a magyar film az, amiben egy lepusztult szobában csirkepörköltet esznek lábasból. Mélyen egyet értek ezzel a szemponttal. Persze, sosem lesz még egyszer 2 milliárd forintunk, mint anno, amikor újraforgatták a Schindler listáját Sorstalanság néven (ezt is egy filmes szakíró írta, nem én találtam ki...), de kevés pénzből is lehet filmet csinálni, ami népszerű, ergo kasszasiker lehet. Tarantino is minimál pénzből, alig több, mint 1 milkából forgatta a Kutyaszorítóbant. Azóta csak selejtet produkál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!