Átadták a színház- és filmművészeti Junior Prima Díjakat

2010. november 17. 09:44

Öt színész, két táncművész és egy-egy énekes, díszlettervező, illetve vágó vehette át a színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait. Az ünnepséget kedden tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2010. november 17. 09:44

Átadták a színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait. „Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a Junior Prima Díj létrehozását” - mondta el a harminc évesnél fiatalabbak elismerésére létrehozott, fejenként 7000 euróval járó díj színház- és filmművészeti kategóriájáról Spéder Zoltán.

A színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait Bata Éva (Vígszínház), Petrik Andrea (Radnóti Színház), Szandtner Anna (Örkény István Színház), Tenki Réka (budapesti Katona József Színház) és Tompos Kátya (Nemzeti Színház) színművészeknek, Feke Pál színész-énekesnek, Felméry Lili balettművésznek, Izsák Lili díszlet- és jelmeztervezőnek, Jancsó Dávid vágó, film editornak, valamint Nyári Gábor (Magyar Fesztivál Balett) táncművésznek ítélte oda a zsűri.

A 2007-ben alapított Junior Prima Díjat kategóriánként tíz-tíz tehetséges fiatal kaphatja meg a tudomány, a sport, az oktatás és köznevelés, a zene, az irodalom, a színház- és filmművészet, a képzőművészet, az építészet és a sajtó kategóriákban. A színház- és filmművészeti kategória díjait idén adták át másodszor.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!