Operaház: visszatér Győriványi?

2010. szeptember 08. 13:07

Szerdán válik nyilvánossá a Magyar Állami Operaház működését vizsgáló bizottság névsora, melyben a Népszava értesülései szerint Győriványi Ráth György is helyet kapott.

2010. szeptember 08. 13:07

Horváth Ádám, A Magyar Állami Operaház (MÁO) miniszteri biztosa a Népszavának elmondta: hatásköre ugyan lehetővé teszi az Operaház személyi és strukturális kérdéseibe való beavatkozást, ám nem szeretne élni ezzel. „Villámhárító szerepre is készülök, hiszen művészként sokkal jobban értem és tudom kezelni kollégáim érzékenységét” - fejtette ki saját céljait Horváth, aki fél éves megbízatást kap.

Operaház pénzügyi és gazdasági átvilágítását 8-10 főből álló bizottság vizsgálja majd, melyet a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma állít össze, amelynek személyi összetételét keddig a miniszteri biztos sem ismerte. A Népszava meg nem erősített információi szerint a testületben helyet kap az a Harangozó Gyula, aki egykor felhatalmazás nélkül lépett fel miniszteri biztosként, valamint Győriványi Ráth György karmester, aki az első Orbán-kormány idején az Operaház főigazgatója volt.

A Operaházban megosztó politikát folytató Győriványit 2002-ben leváltották, ám a bíróság visszahelyezte őt az intézménybe.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hulkyhogan
2010. szeptember 08. 19:03
gratulálok, Győriványival ismét egy mérsékelten tehetséges embert raknak majd az Opera élére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!