Népi mulatság Ráckevén

2010. augusztus 16. 16:35

Vár a Summerfest Ráckeve Nemzetközi Folklórfesztivál, mely mára méltán a régió legnépszerűbb nyári kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A programok Ráckeve, Tököl és Százhalombatta helyszínein látogathatók augusztus 12. és 20. között.

2010. augusztus 16. 16:35

Idén 22 ország, köztük Pápua Új Guinea, Venezuela, Kanada, Chile és Dhagesztán is bemutatkozik sajátos népművészetével a Summerfest Ráckeve Nemzetközi Folklórfesztiválon. Lesznek nemzetközi és magyar táncházak, de fellép a Ghymes Zenekaris , a Ráckevei Szabadtéri Színház színpadán pedig Hyppolit a lakáj és Drakula mutatkozik be.
 
Lesznek különlegességek is, mint például a Ráckevét kettészelő Kis-Dunán zajló vízikarnevál és lampionos csónakfelvonulás, valamint az augusztus 20-i gálaműsor a Savoyai Kastély előtti Duna-parti fesztiválszínpadon. A nemzetközi fesztiválok hagyományaként megrendezett ökumenikus szertartás során vallástól, felekezettől függetlenül együtt énekelnek a résztvevők és mindenki saját vallási énekeiből ad elő néhány dalt. A gyerekekről sem feledkeztek meg a szervezők: délutánonként művészeti és kézműves parkkal, gyermekszínházakkal és táncházzal várják őket a fesztiválon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!