Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Mátyás-kori ízek reneszánsza

2010. augusztus 05. 10:55

A gasztronómia segítségével születik újjá Mátyás udvara: Nagyszakácsi község szombaton reneszánsz díszletek közt rendezi Királyi Szakácsversenyét.

2010. augusztus 05. 10:55

A somogyi Nagyszakácsiban augusztus 5-7. között megrendezett rendezvénysorozat minden napján más gasztronómiai és kulturális szórakozást kínál. Szombaton egy napra reneszánsz udvarrá alakul át a település: immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Királyi Szakácsversenyt.

A csütörtöki napon a környék polgármesterei mérik össze konyhai tudásukat, az első nap a helyi ételekről szól. Pénteken már a pékeké a főszerep: a Királyi Sütőmesterek Versenye, illetve a Falusi Ízek kavalkádja kényezteti az ízlelőbimbókat. Ám a fő attrakciót mindenképp a szombati na szolgáltatja, hiszen ekkor rendezik meg a Királyi Szakácsversenyt, ahol kizárólag Mátyás király korában ismert technikával, illetve alapanyagokból dolgoznak a szakácsmesterek.

Ez a nap szinte végig a reneszánsz jegyében telik: fellép Dévai Nagy Kamilla és krónikásaival, a Fresco Ballo tánccsoport, de a Motetta quartett és a Langaléta Garabonciások is. Este viszont tűzijáték és Piramis-koncert szórakoztatja a látogatókat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!