Életmű-Oscart kap Godard és Coppola

2010. augusztus 26. 13:09

Még novemberben, a 83. Oscar-díjkiosztó előzményeként adják át Los Angelesben az Irving G. Thalbergről elnevezett elismerést. Idén a Keresztapa és az Apokalipszis most rendezője, Francis Ford Coppola, a francia új hullámos Jean-Luc Godard, valamint a 95 esztendős Eli Wallach színész és a filmtörténész Kevin Brownlow kap életműdíjat.

2010. augusztus 26. 13:09

Francis Ford Coppola eddig A keresztapa-trilógiával összesen négy Oscar-díjat gyűjtött össze, egyet pedig A tábornok forgatókönyvéért kapott. Producerként jegyzi ráadásul George Lucas első két játékfilmjét, a THX 1138-at és az American Graffitit is, valamint lánya, Sofia Coppola Elveszett jelentés című nagyszerű mozijának executive producere is ő volt.

Az Amerikai Filmakadémia Jean-Luc Godard francia filmrendező, Eli Wallach színész és Kevin Brownlow filmtörténész, dokumentumfilmes pályafutását is életműdíjjal jutalmazza - közölte Tom Sherak, a filmakadémia elnöke. A Holiday és a Szellemíró idős bácsija, az 1915-ben született veterán Eli Wallach 1956-ban mutatkozott be Elia Kazan filmjében, de játszott A jó, a rossz, a csúfban és A hét mesterlövészben is. Jean-Luc Godard-t pedig nem kell bemutatni: A Kifulladásig, a Hímnem-nőnem és A bolond Pierrot rendezője legutóbb Cannes-ban mutatta be Socialism című filmjét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!