Világsiker lehet Kovács Kati dala

2010. június 11. 12:08

Kovács Kati egyik dalát dolgozta fel kedden megjelent új albumán a világhírű amerikai énekesnő. A Bionic című lemezén szereplő egyik számához, a Woohoo-hoz Christina Aguilera az Add már, Uram az esőt! című táncdalfesztivál-nyertes dalt használta fel alapnak.

2010. június 11. 12:08

Az új album kísérőfüzetében ráadásul feltüntették a szám leírásánál, hogy az Kovács Kati dalából tartalmaz részleteket. Az Add már, Uram az esőt! zenéjét Koncz Tibor, szövegét Szenes Iván írta; Aguilera pedig Nicki Minaj rapperrel vette fel a számot.

Kovács Kati az Add már, Uram az esőt!-tel 1972-ben megnyerte a táncdalfesztivált. A dal abban az évben jelent meg kislemezen, amelyik nyáron hosszú forróság után országos esőzés következett Magyarországon. A dalt 1973-ban kiadták az egykori NDK-ban is Wind, komm, bring den Regen her címmel, volt egy csehszlovák és egy angol nyelvű verziója is.

A Woohoo című dalt Christina Aguilera mellett Jamal Jones, Ester Dean és Claude Kelly jegyzi szerzőként. Az extravagáns, apró termetű de elképesztő hangterjedelemmel büszkélkedő 29 éves énekesnő a '90-es évek végén és az elmúlt évtizedben egyaránt a slágerlisták élén tanyázott.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reakczy Jóska
2010. június 14. 13:40
A KK számot nem Gábor Szabó komponálta?
gyula
2010. június 13. 23:54
Sztem Christina Aquilera egy tehetséges énekesnő , legalább annyira mint Kovács Kati volt anno .... de ebben a számban K.K. sikongatásán / ??? / kivül sok rokonságot nem találok .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!